Een kist of liever een wade…

Een kist is voor veel mensen hét symbool van de dood. Wanneer bij een overlijden de kist ter sprake komt, kan het gegeven dat iemand echt overleden is, ineens het bewustzijn binnendringen.

Steeds vaker wordt een kist afgestemd op het eigen karakter van de persoon waar het om gaat. Er zijn diverse houtsoorten, modellen, kleuren, en stijlen: basic, eco, modern, kunstzinnig, klassiek en luxe. Natuurlijk zijn er ook alternatieven, in traditionele of andere vorm, gemaakt van karton, of manden van wilgentenen, bamboe of bananenblad.

Sinds 1991 is het volgens de wet niet meer verplicht om in een rouwkist begraven of gecremeerd te worden. Een overledene mag ook in een doek of een wade gewikkeld worden. Met een wade kan een overledene op een mooie en zorgzame wijze worden ‘toegedekt’. Ook een eigen deken, doek of kleed kan hiervoor gebruikt worden. Indien voor een wade wordt gekozen, dient er ook een draagbaar of draagplateau te worden gebruikt. Voorbeelden van wades kunt u onder meer vinden op www.wikkelgoed.nl.

Een kist, draagbaar of wade mag ook zelf gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk de juiste maatvoering te hanteren. Uiteraard is het ook mogelijk de kist te beschilderen of te versieren.

Er is zo veel mogelijk, dat wij u graag een greep uit de verschillende kisten laten zien.

kist-of-wade

Direct contact?

06 – 22 10 18 59

0622101859

info@ave-verum.nl