Hoe gaat Ave Verum te werk?

Op uw manier

Er is veel ruimte voor een eigen persoonlijke invulling. Wij kunnen natuurlijk de gehele uitvaart voor u regelen, maar u mag ook heel veel zelf doen. U bepaalt welke rol wij voor u vervullen. U kunt bijvoorbeeld zelf een uitvaartkist (laten) maken of een wade; het drukwerk zelf ontwerpen en (laten) maken, de laatste verzorging zelf doen, eigen rouwvervoer inzetten. Of misschien wilt u de afscheidsviering in eigen tuin of op een andere bijzondere locatie houden. Ook dan kunt u rekenen op onze ondersteuning.

U kunt vertrouwen op:

  • respect, rust, aandacht en overzicht
  • oog voor detail en aandacht voor alle directe naasten
  • flexibele en transparante dienstverlening
  • professionele ondersteuning en betrokkenheid

De uitvaartbegeleiding blijft zoveel mogelijk in één hand, zodat u met één contactpersoon te maken krijgt. Indien nodig of wenselijk is er op de dag van de uitvaart een extra uitvaartbegeleid(st)er aanwezig.

Dagen rond de uitvaart

Stap voor stap begeleiden wij u bij alle beslissingen waar u voor komt te staan tijdens de dagen voor de uitvaart. Niet alles hoeft op de eerste dag besloten te worden. Door een juiste volgorde aan te brengen creëren wij rust en kunt u weloverwogen keuzes maken.

Direct na het overlijden

Als iemand thuis sterft belt u de (huis)arts. Wanneer deze is geweest om de dood vast te stellen, kunnen wij, samen met u, uw geliefde gaan verzorgen en eventueel thuis opbaren.
Op uw verzoek kunnen wij ook, na de verzorging, een overbrenging naar een rouwcentrum verzorgen. Ook dat doen we met alle zorg en aandacht.

Bij overlijden in een ziekenhuis of een instelling zal de verzorgende of verpleegkundige de procedure met u bespreken en eventueel verwijzen naar een uitvaartonderneming. U bent echter altijd vrij om een andere uitvaartonderneming, naar eigen keuze, in te schakelen. Wij stemmen de verzorging met uw dierbare overledene altijd met u af en nodigen u uit om dit eventueel samen te doen.

Eerste gesprek

Na de verzorging en het kleden gaan we verder met u in gesprek. Tijdens deze eerste kennismaking nemen we de tijd om uw wensen, uw behoeften en de mogelijkheden met betrekking tot de te regelen uitvaart te inventariseren.
Tijdens deze eerste bespreking moeten er wel een aantal beslissingen worden genomen en maken wij onder meer afspraken over het rouwbezoek, locatie en tijd van de afscheidsviering en de condoleance, en eventueel een advertentie.
Als bekend is wat uw wensen zijn kunnen wij de beschikbaarheid van de mensen, middelen en locaties navragen. Zo ontstaat er een eerste beeld van de dag van de uitvaart. Hierna kan de rouwbrief worden opgesteld.

Vervolggesprek

Afhankelijk van de wensen wordt in één of meer vervolggesprek(ken) aandacht besteed aan de inhoud en vormgeving van de uitvaart en de condoleance.
Wij nemen de uitvaart gedetailleerd met u door. Met elkaar bespreken we de aandachtspuntenlijst / checklist die u tijdens het eerste gesprek van ons ontvangen heeft. De dag vóór de uitvaart worden de puntjes op de i gezet.

Dag van de uitvaart

De dag is aangebroken waarop u met elkaar afscheid neemt van uw naaste. De uitvaartbegeleidster (uw vaste contactpersoon) zal u begeleiden en ervoor zorgen dat deze dag correct en respectvol verloopt.
Indien nodig of wenselijk zal een tweede begeleidster van Ave Verum uitvaartzorg voor de voorbereidingen van de afscheidsbijeenkomst op locatie zorgen. Zij ontvangt familieleden en genodigden, verzorgt het condoleanceboek, reserveert stoelplaatsen, neemt bloemen aan en begeleidt de catering.

Na de uitvaart

Ongeveer twee weken na de uitvaart nemen we contact met u op voor een afrondend gesprek. Tijdens dat gesprek nemen wij de tijd om u te informeren over mogelijkheden en plaatsing van een grafsteen of monument, of indien van toepassing, over de mogelijkheden van asbestemming. Ook kunnen wij de dankbetuigingen voor u verzorgen.

werkwijze-ave-verum-uitvaartzorg

Direct contact?

06 – 22 10 18 59

0622101859

info@ave-verum.nl