Wat anderen zeggen

Een greep uit reacties die Ave Verum ontving

Hieronder vindt u een aantal reacties die Ave Verum ontving na de afscheidsceremonie. Uit privacy overwegingen zijn er geen namen zichtbaar.

“Met dankbaar hart kijk ik nog steeds terug op de fijnzinnige wijze waarop jullie met onze (en mijn) gevoelens zijn omgegaan. Zo respectvol, zo betrokken en aan de andere kant adequaat zakelijk.”


“Zo deel je één van de intiemste momenten met elkaar, zo is dat weer voorbij.
Heel fijn, zoals jullie ons hebben bijgestaan en hebben bemiddeld, we zijn ook dichter bij elkaar gekomen. De struktuur die jullie aanbrachten en de rituelen, dat gaf rust.”


“Je hebt ons op een waardige manier door het proces geleid, en dat heeft de voorbereiding draaglijk gemaakt. Ook hoe je met mijn man omging en hem benaderde, heeft ons diep getroffen.”


“Beste lieve Carolien, Dank voor de foto’s en zeer grote dank voor jouw geweldige bijdrage aan een mooi, dierbaar en waardig afscheid van onze moeder. Mede door jouw inzet is het een mooie dag geworden waar we met dankbaarheid op terug kunnen zien. Heel veel succes met je activiteiten als uitvaartverzorger”.


“Lieve Caroline, de kinderen hebben je al bedankt voor je steun de afgelopen week. Ook namens ons dank. Op de achtergrond heb je heel liefdevol alles tot in de puntjes geregeld om ons opeen prachtige maner afscheid te laten nemen van oma. Precies zoals ze gewild had. Onze dank is heel groot”.


“Ave Verum is wat ons betreft de beste uitvaartverzorging die een mens zich kan indenken. Persoonlijke begeleiding en aandacht, goede adviezen, en zeer meelevend.”


“Als dochter kijk ik terug op een dag met een “gouden randje”, mede dankzij jou als mens en vakvrouw.”


“…Juist omdat wij zelf onze zorg konden voortzetten, ondersteund door jullie, zijn wij tot een mooie, warme en betekenisvolle begrafenis gekomen die ons heel veel troost geeft…”


“Je hebt de gave om op een hele mooie, persoonlijke en rustige manier mensen te begeleiden in het rouwproces en ze veilig en zorgzaam door de verschillende fasen te loodsen met inachtneming van alle specifieke kenmerken die daarbij horen. Ik hoop dat nog heel veel mensen zich net zo warm en respectvol door jou gesteund mogen voelen als ik bij het afscheid van een geliefd persoon.”


“Ik bewaar goede herinneringen aan de ceremonie en de dagen die daar aan vooraf gingen. Dat is ook dankzij jou! Ik vind dat je ons op een hele mooie manier hebt ondersteund. Je was heel betrokken. Maar zonder de afstand en zakelijke taak uit het oog te verliezen. Je had respect en veel rust en geduld.”


“Dag Carolien, namens de familie wil ik je bedanken voor je attente en lieve brief. We houden goede herinneringen over aan Marianne, maar ook jouw begeleiding. Heel bijzonder, persoonlijk en hartverwarmend.”


“Omdat de uitvaartonderneming van onze woonplaats niet beschikbaar was tijdens het overlijden van mijn schoonmoeder kwam carolien ervoor in de plaats. Supergoede begeleiding gehad wat op zo’n moment heel fijn is.Dank je wel namens ons allen!!”


“Omdat wij op korte termijn na het overlijden van ons lieve moedertje op zoek moesten naar een uitvaartbedrijf kwamen wij op gevoel bij Ave Verum in Rozendaal terecht.
Bij het eerste gesprek overviel ons de warme, persoonlijke aandacht van Carolien van Wijchen.
Omdat wij als familie wat anders in mekaar zitten dan “normaal” paste ze zich direct aan en heeft zo al onze wensen, ook lastig te realiseren wensen, uitgevoerd.
Wij hebben geen enkele keer het gevoel gekregen dat we verkeerd zaten.
Carolien, nog bijzonder bedankt voor je warme en fijne manier van handelen.
Je hebt precies gedaan wat ons moedertje en wij graag wilden.”


“Ik vind dat je heel zorgvuldig, rekening houdend met ieders (on)mogelijkheden, met ons bent omgegaan. Je was op de juiste momenten zichtbaar en onzichtbaar aanwezig.”


“Ave Verum is een aanwinst in deze wereld en ik ben dankbaar dat wij van jullie diensten gebruik konden maken. Zeer hartelijk dank!”


Je hebt inmiddels van meerdere kanten wel gehoord dat wij het een heel mooi afscheid hebben gevonden. Mede dank zij jouw goede inbreng en dat niet in geringe mate. Klasse!! Nogmaals zeer veel dank”.


“De tijd en de rust die je uitstraalde toen wij samen onze dochter verzorgden. Je was vertrouwd voor ons en beslist geen vreemde buitenstaander.”


“Ik ben onder de indruk van je persoonlijkheid en je professionaliteit.”


“Lieve Carolien, met deze kleine attentie wil ik je graag bedanken voor je enorme inzet voor ons allemaal de afgelopen week. Vanaf dinsdagnacht tot maandagochtend…heel bijzonder. Het was niet eenvoudig om in zulke heftige familiegevoelens binnen te stappen, maar je deed het geweldig. Dank voor op de eerste plaats je zorg voor onze vader. Zo mooi en liefdevol, zo zorgvuldig. Aan alle details dacht je en deed je op een mooie manier. Iedereen betrekkend en niemand voor het hoofd stotend. Maar op z’n tijd wel duidelijk waar de grenzen liggen. Dank ook voor je zorgvuldigheid naar ons allen toe. Je voelde de spanningen goed aan en wist iedereen de aandacht te geven, de plek die die persoon nodig had. Mijn vader zou ook diep onder de indruk van je zijn, en graag met je in contact staan. Heel veel succes met je mooie werk Carolien.”